Khmer Vitpeppar kvarn 44g

Buy this
  • 99,00 kr

Klarna Välj Klarna i kassan för att betala senare eller dela upp din betalning.

KHMER Vitpeppar är fräsch och härlig krydda som passar bra till fisk gärna i kombination med den röda.

Khmer Pepper, Areng är peppar från Areng- och Siem Reapområdet i Kambodja.


Alla pepparsorter kommer från samma familj (Piper nigrum). Att det blir olika sorter och smaker beror på att man plockar bären i olika stadier av mognad och bearbetar dem på olika sätt.

Vitpeppar är helt mogna bär (rödpeppar)som har blivit plockade delvis mogna och har fått sitt skal borttaget
så att bara kärnan återstår. Detta görs i allmänhet genom att blöta bären i vatten under ett antal dagar och sedan gnugga av skalet.
Det görs också ibland mekaniskt medan de är torra. Aromen
är jordartad och smaken är varm och krämig men inte skarp eller aromatisk. Det är ganska distinkt i arom och smak om man jämför den med svartpepparn. Vid framställning av KHMER vitpeppar använder vi bara rent vatten i processen och inga kemikalier som andra producenter kan använda. Detta ger vår peppar en fräsch arom till skillnad mot den unkna aromen som kemikaliebearbetning kan ge.

Kvalitén på pepparn beror direkt på pepparkornets kvalitet och från vilken odling den kommer ifrån. Därför är Premiumpeppar en kombination av marken den odlas på och att inga gifter används. Viktigt är också handhavandet i förädlingsprocessen och vid packning och transporter. Sammanfattningsvis kan man säga att den kärlek pepparn får under odlingsprocessen denna kärlek ger den tillbaka till dig som konsument när du sedan lagar din mat.